Bingo is een ouderwets spel, maar de online aanbieders van het spel hebben daar verandering in weten te brengen. Deze bingosites hebben nieuwe varianten bedacht van het stokoude kansspel, waardoor het een vernieuwend en fris spel is geworden. Bekijk hieronder welke varianten het meest populair zijn in Europa en in de Verenigde Staten.

Bingo varianten in Europa

In Europa houden wij wel van een spelletje bingo, maar wij hebben wel zo onze eigen voorkeuren. De volgende varianten zijn in ons continent het meest populair:

75 en 90 Ball Bingo

Dit zijn twee verschillende varianten die nagenoeg hetzelfde werken. De ene variant zal met 75 ballen worden gespeeld en de ander met 90 ballen. Daarnaast verschillen de bingokaarten ook, zo is de kaart bij 90 ballen bingo wat groter en duurt het spel dus vaak ook wat langer. Dit zijn overigens wel de meest eenvoudige varianten van online bingo.

Brits Bingo

In het Verenigd Koninkrijk spelen de liefhebbers met name Brits Bingo. Het leuke hieraan is dat er meerdere prijzen per speelronde worden vergeven, namelijk ook bij volle rijen. In de Verenigde Staten draait het vaak om patronen, dus de Engelse versie is wel wat simpeler.

Bingo automaten

In Nederland kom je ook regelmatig speelautomaten tegen waarop bingo gespeeld kan worden. Alles gaat automatisch en een stuk sneller. Je moet zelf de getallen kiezen en vervolgens zullen een x-aantal getallen oplichten. Heb jij minimaal drie juiste getallen gekozen, dan win je al een prijs. Hoe minder getallen je kiest, des te hoger de uiteindelijke prijs kan zijn.

Bingo varianten in de Verenigde Staten

Bingo is ook een ongekend populair spel in de Verenigde Staten, misschien nog wel meer dan in Europa. Er zijn in Amerika ook meer varianten beschikbaar, waarvan jij de meeste hoogstwaarschijnlijk niet kent.

U-Pick’Em Bingo

U-Pick’Em Bingo is eveneens een versie waarbij de deelnemer zelf zijn nummers moest uitkiezen. Eigenlijk werkt het spel hetzelfde als het bekende casinospel Keno. Jij kan als speler je geluksgetallen uitzoeken en bent niet afhankelijk van de nummers die toevalligerwijs op jouw bingokaart staan.

Quick Shot Bingo

Quick Shot Bingo klinkt in eerste instantie als een spel dat vliegensvlug gaat, maar het tegendeel is waar. De spelers kopen bingokaarten die verzegeld zijn. Zodra een patroon is bereikt win je al een prijs, maar de hoofdprijs win je niet zomaar. Bij Quick Shot Bingo kan het zelfs een maand duren voordat de hoofdprijs is gewonnen, aangezien er meerdere spellen gespeeld kunnen worden voordat iemand binnen een x-aantal getallen het juiste patroon heeft.